Accountants met eAccounting opgelet!

Verbeterde synchronisatie en migratie AccountView 9.8a met eAccounting
Wanneer een cliënt besluit zijn AccountView-administratie in eAccounting te gaan voeren, dan zorgt u als accountant voor de migratie. Om de AccountView-administratie bij de accountant en de eAccounting-administratie van de cliënt daarna met elkaar in overeenstemming te brengen, worden de gegevens met elkaar gesynchroniseerd wanneer u boekingen uit eAccounting ophaalt of mutaties verzendt naar eAccounting.
 
Deze synchronisatie van gegevens is vanaf AccountView 9.8a verbeterd: het is voortaan ook inzetbaar om één of meerdere administraties te migreren naar eAccounting-administraties. Er is daarnaast een nieuwe wizard toegevoegd om de eAccounting-migratiestatus te controleren. Hiermee kan de te migreren administratie vooraf worden gecontroleerd en deels automatisch worden gecorrigeerd.
 
Administraties migreren naar Visma eAccounting
Het migreren van een AccountView-administratie naar eAccounting verliep voorheen via een auditfile. Daar is nu een nieuwe, krachtiger methode bijgekomen: de wizard eAccounting-migratiestatus, waarmee u kunt controleren of de administratie al geschikt is voor eAccounting. Deze wizard kan tevens enkele correcties in de te migreren administratie automatisch voor u uitvoeren en is in te zetten voor elke AccountView-administratie die u naar eAccounting wilt migreren.
 
Omdat bestaande AccountView-administraties al veel gegevens bevatten, neemt de wizard u veel handmatig controle- en correctiewerk uit handen. Enkele andere voordelen ten opzichte van migreren middels een auditfile:
 
• De gegevens in agrarische subadministraties worden ook overgezet naar eAccounting.
• De accountant blijft na de migratie doorwerken in de bestaande AccountView-administratie van de cliënt en behoudt daarmee alle informatie die in deze AccountView-administratie aanwezig is.
• Het is makkelijker om meerdere AccountView-administraties naar eAccounting te migreren.
 
Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.