Bereid u voor op SEPA

Met de komst van SEPA is er geen verschil meer in betalingen tussen binnenlandse- en grensoverschrijdende eurobetalingen binnen Europa.

 

Ondersteund AccountView SEPA?
Vanaf AccountView versie 9.0B worden reeds SEPA formaten van ING en Rabobank ondersteund. Momenteel hanteren banken echter nog verschillende specificaties voor SEPA-bankbestanden en zijn de specificaties, in tegenstelling tot onze verwachting, nog onderhevig aan wijzigingen.

 

AccountView zal gewijzigde specificaties van SEPA-bankbestanden verwerken in elke eerstvolgende AccountView-versie. Wij raden u daarom aan om komende maanden nog terughoudend te zijn met het gebruik van SEPA-bankbestanden (gebruik dus het ClieOp-formaat voor betalingen).

 

Indien u gebruik maakt van telebankieren dient u te upgraden naar de laatste versie van AccountView (9.1 of hoger). Naar alle waarschijnlijkheid kunnen de bestaande betaal- en incassoformaten vanaf 1 augustus 2014 niet meer worden gebruikt. Een uitzondering hierop vormen de betalingen naar landen buiten Europa. De verwachting is dat daarvoor de bestaande formaten beschikbaar blijven. Dat betekent dat de overgangsperiode tot 2014 de nieuwe SEPA-formaten een steeds grotere rol zullen gaan spelen. AccountView zal nieuwe SEPA-formaten van andere banken implementeren wanneer die worden vrijgegeven door de banken. Wat kunt u al zeker doen ter voorbereiding? SEPA betekent dat uw bankrekeningnummers veranderen naar een IBAN (International Bank Account Number) met standaard 18 tekens. Wilt u uw IBAN nummer berekenen, kijk dan opwww.ibanbicservice.nl.

 

Wij adviseren u de komende tijd zo veel mogelijk IBAN rekeningnummers in uw administratie vast te leggen (t.b.v. betalingen en incasso’s). Vergeet ook niet uw eigen IBAN rekenningnummer op uw facturen te vermelden.

 

Terug naar nieuwsoverzicht