De minder bekende voordelen van cloud computing

Er is veel geschreven over de voordelen van het werken in de cloud, zoals de grote flexibiliteit en mobiliteit doordat je overal op je laptop kunt werken. Maar ben je je ervan bewust dat cloud computing je nog meer oplevert, zoals tijdbesparing en zorgelozer werken?
 

  • Tijdbesparing
    Omdat je ontzorgd wordt wat betreft back-ups en updates, ben je geen tijd kwijt met beveiligings- en controlewerkzaamheden. Omdat je niet na hoeft te denken over de veiligheid van je data en je geen tijd hoeft te verspillen aan het inplannen en uitvoeren van back-ups, kun je je volop bezighouden met het runnen van je bedrijf.

 

  • Geen zorgen over je data bij verlies of diefstal
    Een voordeel van een laptop is dat ‘ie overal mee naartoe kan. Een nadeel is, dat er daardoor ook meer risico is op schade, verlies of diefstal. Gaat er een kop koffie over de laptop, of blijft hij achter in de trein? Als alle gegevens veilig in de cloud staan, log je eenvoudig in op een ander apparaat om snel weer bij je data te kunnen. Een ander kan dan via jouw laptop in ieder geval niet bij je data.

 

  • Altijd up-to-date
    Aanvullend hoef je je met cloudsoftware geen zorgen meer te maken of je programma wel up-to-date is en blijft. Omdat je de software niet zelf installeert, wordt ook de zorg voor updates uit handen genomen door je leverancier. Daardoor blijft het programma functioneren zoals de bedoeling is en maak jij optimaal gebruik van nieuwe features en mogelijkheden.

 
Wil jij ook in de cloud?
We vertellen je graag meer over hoe het werkt in de praktijk. Neem snel contact op om de mogelijkheden te bespreken voor jouw specifieke situatie.