Verstuur én ontvang bestanden veilig met FileCap

Voor het delen van bestanden met collega’s of externe partijen gebruiken veel bedrijven e-mail of clouddiensten zoals WeTransfer. Het gebruik van een publieke cloud voldoet echter meestal niet aan de regels van de AVG. Het is namelijk moeilijk aan te tonen waar de data wordt opgeslagen en wie het beheert, want deze bestanden verdwijnen onbeveiligd ergens in de cloud.

 
Daarom gebruikt Account Software voor gegevensuitwisseling FileCap. Hiermee bieden wij onze klanten een veilige oplossing met volledig inzicht waar de data zich bevindt. U kunt er namelijk voor kiezen om te delen bestanden op uw eigen lokale server te zetten, of op één van onze servers. In beide gevallen worden de bestanden versleuteld met krachtige encryptie opgeslagen. Vervolgens kunnen ze veilig worden gedownload door de ontvanger, die hiervoor een link per e-mail ontvangt.
 

De voordelen van FileCap op een rij:

• Te delen bestanden staan te allen tijden op een bekende server.
• De bestanden zijn extra veilig doordat zij versleuteld opgeslagen worden.
• De verzender stuurt niet de bestanden zelf, maar een e-mail met hierin een downloadlink voor de ontvanger.
• De downloadlink kan worden beveiligd met een wachtwoord.
• Aanvullende beveiligingsopties zijn vooraf én per transfer in te stellen.
• Via FileCap kunnen personen buiten de organisatie uitgenodigd worden om bestanden naar u sturen.

 

Hoe werkt het precies?

Werken met FileCap is veilig en praktisch. Ten eerste kan FileCap als plugin worden geïntegreerd voor zowel Mac- als Windowsgebruikers. U stelt uw e-mail met bijlagen op zoals u gewend bent in uw normale e-mail client, bijvoorbeeld Outlook. Het FileCap venster opent zich op het moment dat u wilt gaan verzenden. De unieke downloadlink wordt automatisch gegenereerd. Afhankelijk van hoe u FileCap instelt, geeft u een wachtwoord op voor de ontvanger, evenals een maximaal aantal keer dat een bestand kan worden gedownload en de maximale tijd dat een download beschikbaar is.

 
Deze instelbare downloadopties bieden mogelijkheden die als standaard voorwaarden door de (systeem)beheerder aangemaakt kunnen worden. Daarnaast kan ervoor gekozen worden om individuele gebruikers zelf instellingen te laten opgeven per file transfer. Ook kan een FileCap gebruiker niet alleen bestanden versturen, hij of zij kan tevens een uitnodiging sturen om een bestand via FileCap aangeleverd te krijgen.

 

Kosten

Wij bieden FileCap alleen aan bedrijven die bij ons reeds software of diensten afnemen, of gaan afnemen. Onderstaande prijslijst geeft weer wat de kosten zijn voor het gebruik van FileCap. Voor het gebruiksklaar maken, waaronder de naadloze integratie met uw e-mail accounts, berekenen wij aanvullend eenmalige opstartkosten.
 
FileCap prijslijst:

 5 Users 10 Users 
Eenmalige aanschafkosten:€ 295,--Eenmalige aanschafkosten:€ 490,--
Daarnaast keuze uit:Daarnaast keuze uit:
1 jaar OHC€ 115,--1 jaar OHC€ 185,--
3 jaar OHC€ 255,--3 jaar OHC€ 410,--
5 jaar OHC€ 360,--5 jaar OHC€ 575,--

Wilt u FileCap liever niet op een eigen server zetten, maar bij ons hosten? Ook dat kan. Wij rekenen maandelijks €15,- voor bestaande hostingklanten en €20,- voor klanten die nog niet bij ons hosten.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten of zo snel mogelijk starten met FileCap? Neem gerust contact met ons op: