Iedereen over op SEPA

De introductie van SEPA wordt deze zomer een voldongen feit. Vanaf uiterlijk 1 augustus 2014 zijn betalingen alleen nog mogelijk met IBAN en gebruikt iedereen de Europese SEPA- standaarden voor betaalmiddelen zoals overschrijvingen en incasso’s.

Wij verwachten na de uitstelperiode die afgelopen februari aangekondigd werd, geen extra uitstel voor de introductie van SEPA. Wij zijn de afgelopen maanden dan ook druk bezig geweest om onze klanten te informeren over de komst van SEPA en de administratieve voorbereidingen die hiervoor dienen te worden getroffen. Inmiddels is het overgrote deel van onze klanten geupdate naar de meest recente AccountView versies en is volop assistentie verleend.

Heeft u het betreffende service pack al geïnstalleerd?
AccountView biedt op een aantal onderdelen al sinds 2009 ondersteuning voor SEPA. Begin juli 2013 heeft Visma Software aanvullende Service Packs betreffende SEPA gepubliceerd, vanaf AccountView versie 9.1 en hoger.

Indien u nog geen servicepack heeft geïnstalleerd, kunt u op de website van Visma het betreffende servicepack downloaden. Met het servicepack kunt u onder andere gebruik maken van de import/export wizard voor Nederlandse bankrekeningnummers naar IBAN. Daarnaast kunt u de nieuwe SEPA XML formaten toevoegen voor betalingen en incasso’s. Ook kunt u gebruik gaan maken van de IBAN acceptgiro.

Toch nog een oude AccountView versie?
Wij adviseren onze klanten om in ieder geval gebruik te maken van AccountView versie 9.3. Als u nog werkt met een oudere versie van AccountView 9.1, neemt u dan in ieder geval snel contact met ons op om een update te bespreken. Wij helpen u graag met de overgang, zodat u ook vóór 1 augustus klaar bent voor SEPA.

 

Terug naar nieuwsoverzicht