Incasseren via uw bank wijzigt per 1 februari

Automatisch incasseren kon tot nu toe ook via de software van de bank. Wellicht maakt u hiervan momenteel gebruik? Het is mogelijk dat dit binnenkort niet langer kan.

 

Van verschillende banken, waaronder ING en ABN-AMRO hebben wij te horen gekregen dat automatisch incasseren via telebankiersoftware per 1 februari niet langer mogelijk is.

 

In verband met de invoer van SEPA per 1 februari, wijzigt namelijk het zogenaamd mandaatbeheer voor incasso’s. Mandaatbeheer heeft betrekking op het vastleggen in de administratie van de gegevens die op het incasso-machtigingsformulier behoren te staan, waaronder het ‘Incassant ID’, het kenmerk en de datum van ondertekening.

 

Als u momenteel incasseert via de software van uw bank, vraagt u dan na bij uw bank of deze dienstverlening verandert of wellicht stopt. Als u niet langer gebruik kunt maken van de software van de bank, dan kunt u ervoor kiezen om te gaan incasseren met AccountView. Vanaf AccountView Team is namelijk  de module ‘Automatische incasso’ beschikbaar, waarmee u direct vanuit AccountView automatisch kunt incasseren voor alle banken.

 

Wilt u meer weten of kunnen wij u helpen? Neemt u dan contact met ons op, of bekijkt u de aanvullende informatie over de module.

 

Terug naar nieuwsoverzicht