Klant in beeld: Smit Facilitair

Gestroomlijnde administratie
Smit Facilitair uit Geldrop is in 23 jaar uitgegroeid tot dè specialist op het gebied van vloeronderhoud en meubel- en raambekledingreiniging in de driehoek Maastricht, Nijmegen, Breda. Eigenaar en oprichter de heer Smit is dienstverlener met een passie voor praktische oplossingen die graag waar voor zijn geld levert.

Toen hij enige jaren geleden ontevreden was over de leverancier van zijn boekhoudkundig softwarepakket is de heer Smit overgestapt op AccountView via Account Software Groep. “AccountView Business biedt ons de mogelijkheid onze volledige administratie te automatiseren. Van werkbon tot factuur en van voorraadbeheer tot relatiebeheer. Maar ook heb ik Outlook, Word en Excel gekoppeld aan AccountView. Met Account Software Groep heb ik regelmatig contact. Mijn vaste contactpersoon weet precies hoe wij hier werken en heeft aan twee woorden van mij genoeg om te snappen wat we nodig hebben. AccountView is uitgegroeid tot administratieve ruggengraat van het bedrijf.”
 

Met de rapportages uit AccountView krijgt Smit Facilitair duidelijk inzicht in de financiële situatie. De heer Smit: “Tijdens ons vaste managementoverleg bespreken we naast omzet, kosten en winst ook de afgeronde projecten (‘gisteren’) en de uitstaande offertes (‘vandaag’). Gisteren en vandaag zijn eenvoudig te analyseren met de uren- en projectenmodules.”
 

Geïntegreerd relatiebeheeer
Smit Facilitair maakt voor relatiebeheer gebruik van het uitgebreide AccountPlus Verkoop Informatie Systeem van Account Software Groep. Hierdoor is het volledige relatiebeheer in AccountView ondergebracht. De klant en het proces zijn zo helemaal te volgen, van openstaande posten en contactmomenten tot verzonden documenten en nog op te pakken taken.
 

Elektronische facturatie
Aanvullend op de AccountView- en AccountPlusproducten heeft Smit Facilitair recent Visma.net AutoInvoice toegevoegd, waarbij men via een digitaal platform facturen geautomatiseerd verzendt en ontvangt. “Weer een echte verbetering die de snelheid van de betalingen ten goede komt,” aldus de heer Smit.
 

Het werken in de cloud is een uitkomst
“En waar ik sowieso heel erg over te spreken ben is het werken in de cloud,” vertelt dhr. Smit. “Toen mijn server aan vervanging toe was en ik een presentatie van Account Software Groep zag over werken in de cloud, was ik meteen overstag en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Wat dat betreft krijg je echt waar voor je geld. En laat dat nou ook net zijn waar wij voor staan,” lacht hij.
 

Wilt u de hele case lezen? Via deze link kunt u de case downloaden.