Kinderfonds administratief ontzorgd

Al jaren dragen wij het Ronald McDonald Kinderfonds een warm hart toe. Aan de inspanningen van het fonds om zieke en zorgintensieve kinderen en ouders met elkaar verbonden te houden, dragen wij dan ook heel graag ons steentje bij.
 
Wij zijn trots te kunnen zeggen dat wij als jarenlange dienstverlener van het Ronald McDonald Kinderfonds de administratieve organisatie voortaan ook ondersteunen met onze hostingfactiliteiten!

 
Onlangs hebben wij hiertoe met succes de livegang van de hosting van AccountView voor de organisatie verzorgd. Om dit te vieren, hebben onze collega’s Ramon en Richard vanochtend namens Account Software een taart aangeboden aan het team van het Kinderfonds. Leon van Luijn, hoofdverantwoordelijke voor het project en werkzaam bij het fonds, nam de taart in ontvangst.

 
Wij kijken uit naar een prettige voortzetting van de samenwerking en danken het Kinderfonds voor het in ons gestelde vertrouwen.

Stap over op Windows 10

Nog niet overgestapt op Windows 10? Maak er werk van, want ondersteuning op Windows 7 stopt binnen 10 maanden.
 
Microsoft kondigt al langer aan dat de ondersteuning voor Windows 7 in 2020 afloopt, maar gaat gebruikers vanaf nu actief waarschuwen met een waarschuwingsscherm waarin is te lezen dat 14 januari 2020 de definitieve einddatum is voor ondersteuning. Dat betekent dat er geen updates meer worden uitgevoerd vanaf dat moment en dat beveiligingslekken niet meer worden gerepareerd, wat veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.
 
Ook kunnen gebruikers geen beroep meer doen op Microsoft bij technische problemen. Iedereen die nog gebruikmaakt van Windows 7, wordt dan ook geadviseerd om over te stappen naar Windows 10.
 
Meer lees je op de site van Microsoft.

Nieuw in eAccounting – video

Bob Huisman van Visma licht in deze korte video toe welke nieuwe functionaliteit eAccounting en Visma Financial Overview bieden. Zo is er een nieuw dashboard in de Visma eAccounting app, zijn meer frequenties beschikbaar in periodieke facturen (3, 6 of 12 maanden) en zijn de mogelijkheden voor het aanmaken van een budget in Financial Overview verbeterd. Bekijk de video:

 

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.

Accountants met eAccounting opgelet!

Verbeterde synchronisatie en migratie AccountView 9.8a met eAccounting
Wanneer een cliënt besluit zijn AccountView-administratie in eAccounting te gaan voeren, dan zorgt u als accountant voor de migratie. Om de AccountView-administratie bij de accountant en de eAccounting-administratie van de cliënt daarna met elkaar in overeenstemming te brengen, worden de gegevens met elkaar gesynchroniseerd wanneer u boekingen uit eAccounting ophaalt of mutaties verzendt naar eAccounting.
 
Deze synchronisatie van gegevens is vanaf AccountView 9.8a verbeterd: het is voortaan ook inzetbaar om één of meerdere administraties te migreren naar eAccounting-administraties. Er is daarnaast een nieuwe wizard toegevoegd om de eAccounting-migratiestatus te controleren. Hiermee kan de te migreren administratie vooraf worden gecontroleerd en deels automatisch worden gecorrigeerd.
 
Administraties migreren naar Visma eAccounting
Het migreren van een AccountView-administratie naar eAccounting verliep voorheen via een auditfile. Daar is nu een nieuwe, krachtiger methode bijgekomen: de wizard eAccounting-migratiestatus, waarmee u kunt controleren of de administratie al geschikt is voor eAccounting. Deze wizard kan tevens enkele correcties in de te migreren administratie automatisch voor u uitvoeren en is in te zetten voor elke AccountView-administratie die u naar eAccounting wilt migreren.
 
Omdat bestaande AccountView-administraties al veel gegevens bevatten, neemt de wizard u veel handmatig controle- en correctiewerk uit handen. Enkele andere voordelen ten opzichte van migreren middels een auditfile:
 
• De gegevens in agrarische subadministraties worden ook overgezet naar eAccounting.
• De accountant blijft na de migratie doorwerken in de bestaande AccountView-administratie van de cliënt en behoudt daarmee alle informatie die in deze AccountView-administratie aanwezig is.
• Het is makkelijker om meerdere AccountView-administraties naar eAccounting te migreren.
 
Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

We halen de lente vast naar binnen!

Onze supportafdeling kan voortaan tijdens kantoortijden genieten van dit frisgroene uitzicht! Gisteren is een kantoorbreed panorama geplaatst als onderdeel van onze kantoorrenovatie. Zo wordt ons kantoor steeds mooier!

Dubbel feest!

7 februari 2019
 
Onze bedrijfs-whatsappgroep ging helemaal los gisteravond. Tijdens de jaarlijkse Visma Partner Award-uitreiking in Amsterdam mochten we namelijk uit handen van Richard Scheper, Directeur smb van Visma Software een dubbele prijs in ontvangst nemen!

 
Zowel de Visma Partner van het Jaar Award als de Visma Accountancy Award 2018 zijn aan ons toegekend. Als team zijn we enorm trots op deze erkenning!
 
Richard Scheper zei gisteravond: ‘Account Software Groep mag zich maar liefst voor de zestiende keer de winnaar noemen van de titel Partner van het Jaar. Deze veelbekroonde partner blijft het jaar na jaar goed doen. Ook in 2018 zijn zij er weer in geslaagd om vele nieuwe klanten aan te sluiten en om hun grote groep tevreden klanten te helpen bij de verdere professionalisering van hun organisatie’.
 
Na deze mooie berichten zijn wij natuurlijk allemaal vandaag alweer enthousiast aan de slag om bij te dragen aan het succes van onze klanten binnen het mkb en de accountancybranche, zodat we ook van 2019 samen weer een zeer geslaagd jaar kunnen maken!

Meer kleine ondernemers in nood

Volgens de IMK-index van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf steeg het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandigen gedurende het vierde kwartaal van 2018. Dit meldt AccountantWeek. In het derde en vierde kwartaal van 2018 waren volgens het IMK de eerste voorzichtige signalen van een negatieve ontwikkeling zichtbaar, hetgeen in januari helaas doorzette. Lagere consumentenbesteding lijkt hierbij een aanwijsbare factor.
 
Altijd inzicht
Goed inzicht in de financiële situatie van de eigen onderneming en de mogelijkheid tot tijdig bijsturen, kan bijdragen aan een meer solide koers. Juist in tijden van teruglopende consumentenbesteding. Daarbij valt werken in de cloud niet weg te denken.
 
Voor kleinere ondernemers bieden zowel Visma.net eAccounting als AccountView Solo uitkomst. Beide zijn beschikbaar in de cloud, waardoor er altijd en overal direct inzicht is in de resultaten.