SkyTeam is een van de drie grote luchtvaartallianties in de wereld met 19 partners die samen op 1.000 bestemmingen in 187 landen vliegen.

 

Eenvoudig registreren en rapporteren
Financieel manager Adri de Vreeze van SkyTeam zette in 2010 de administratie op en koos weloverwogen voor AccountView. Het eerste contact met Account Software Groep vond begin februari 2010 plaats. Een maand later was de benodigde AccountView-oplossing al in de lucht. Sindsdien voert SkyTeam hierin zowel de complete financiële als de projectadministratie – van het maken van budgetten en vooruitzichten tot het bijhouden van de kosten, de facturering van de partnerbijdragen en rapportage. De Vreeze: “We maken twee rapportages: de wettelijk verplichte fiscale rapportage en een cashflowrapportage voor onze partners. Dankzij AccountView kan ik rapportages maken zonder allerlei ingewikkelde formules toe te passen.” Alle cijfers in AccountView worden in euro en in de gewenste valuta bijgehouden, op basis van de meest actuele wisselkoersen. Dit is mogelijk door een automatische koppeling met een systeem van De Nederlandsche Bank. Deze zorgt ervoor dat de gegevens dagelijks worden bijgewerkt.

 

Toegang op afstand
De financiële en projectadministratie draait op een server bij SkyTeam, maar is ook op afstand toegankelijk. De Vreeze licht toe: “De facturen voor alle gemaakte kosten komen rechtstreeks of via de partners bij ons binnen. Deze facturen worden gedigitaliseerd en in AccountView gezet, maar voordat wij ze betalen moeten de projectmanagers ze goedkeuren. Deze mensen zijn niet altijd op kantoor aanwezig, dus dat gebeurt allemaal digitaal via onze remote desktop connection. Daarmee kunnen ze ook in hun projectadministratie kijken om te zien wat de status van een project is.”

 

Terug naar overzicht